ua en ru

У Кривому Розі 39% споживачів залишаються без обліку газу

У Кривому Розі 39% споживачів залишаються без обліку газу Фото: газова труба (vl.104.ua)

Зараз 64,5 тисяч клієнтів "Криворіжгазу" споживають природний газ за нормами

Близько 65 тисяч клієнтів "Криворіжгазу" досі використовують природний газ без приладів обліку. Для більшості з них облік газу до кінця року буде забезпечено будинковими лічильниками. Але закон не забороняє абонентам встановлювати індивідуальні лічильники за власні кошти. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зараз 64,5 тис. клієнтів "Криворіжгазу" споживають природний газ за нормами. Найчастіше, це мешканці багатоквартирних будинків, які використовують газ для приготування їжі. Забезпечення з урахуванням допомогою будинкових лічильників передбачено за рахунок інвестпрограми газорозподільної компанії. До кінця року такими приладами обліку планується забезпечити більш 80 тис. споживачів.

Не всі клієнти сприймають можливість обліку газу за показаннями будинкових лічильників. Індивідуальний лічильник в домогосподарстві можливо встановити за рахунок власних коштів споживача або за рахунок місцевого бюджету. З 2013 року 26,5 тис. приладів обліку споживачі встановили за свій рахунок.

"Жителі Кривого Рогу і Криворізького району, самостійно подбали про встановлення лічильника або погодилася на встановлення лічильника за рахунок компанії, з наступного року зможуть безперешкодно користуватися газом", - зазначила Марина Терентьєва, головний інженер ПАТ "Криворіжгаз".

При установці лічильника за власні кошти, клієнти "Криворіжгазу" можуть самі вибирати монтажну організацію. Споживач повинен звернутися із заявою в центр обслуговування клієнтів та отримати технічні умови. Після установки лічильника споживачем, ПАТ "Криворіжгаз" проведе пусконалагоджувальні роботи.

Вартість послуг з оформлення технічних умов і пуску газу контролюється держрегулятором і надається ПАТ "Криворіжгаз". Типорозмір лічильника повинен відповідати потужності газових приладів у будинку або квартирі, мати паспорт, пломбу заводу-виробника, бути повіреним.