ua en ru

Крістіан Керн став новим канцлером Австрії

Крістіан Керн став новим канцлером Австрії Фото: Крістіан Керн - новий канцлер Австрії

17 травня президент Австрії Гайнц Фішер привів Керна до присяги

Новим канцлером Австрії став Крістіан Керн, який раніше працював керівником залізниці країни. 17 травня президент Австрії Гайнц Фішер привів Керна до присяги у палаці Гофбурґ у Відні, повідомляє агентство AFP.

"Вам випала велика і чудова, але водночас складна і дуже відповідальна роль", - сказав під час урочистої церемонії президент країни.

На прес-конференції у вівторок Керн зазначив, що Соціал-демократична партія, яку він представляє, й надалі керуватиме у коаліції з консерваторами і "не продасть свою душу" лише заради того, щоб залишитися при владі.


Водночас він не виключив можливості співпраці з правопопулістською Партією свободи, лідер якої Норберт Гофер переконливо виграв перший тур президентських виборів, які відбулися 24 квітня. Однак така співпраця можлива лише на певних принципах, пояснив новий канцлер. Попередник Керна Вернер Файманн категорично відкидав можливість співпраці з Партією свободи.

Своєю метою на посаді канцлера Керн назвав "зміну поганого настрою в країні".

"Якщо ми зараз не усвідомимо, що це наш останній шанс, то дві найбільші партії в країні можуть зникнути з поля зору", - заявив Керн.

Нагадаємо, канцлер Австрії Вернер Файман 9 травня оголосив про свою відставку з посади глави уряду і лідера Соціал-демократичної партії. Тимчасово виконуючим обов'язки канцлера Австрії став віце-канцлер консерватор Райнхольд Міттерленер.