ua en ru

Кримінальні провадження щодо потерпілих на Євромайдані об'єднані в одну справу, - Ярема

Кримінальні провадження за нанесениям серйозних ушкоджень і вбивств на Євромайдані, яких до поточного моменту було 900, об'єднані в одне кримінальне провадження. Про це повідомив генеральний прокурор України Віталій Ярема на зустрічі з сім'ями загиблих, передає прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Для підвищення ефективності роботи слідства в Генеральній прокуратурі України створено Управління спеціальних розслідувань, а 900 кримінальних проваджень за фактами вбивств, вогнепальних поранень і нанесення тяжких тілесних ушкоджень, - об'єднані в загальне кримінальне провадження", - сказано в повідомленні.

Метою зустрічі було поінформувати сім'ї жертв Евромайдана про стан розслідування по встановленню осіб, винних в трагедії.

У повідомленні також сказано, що за результатами зустрічі Ярема дав ряд доручень щодо залучення до матеріалів кримінального провадження нових відеоматеріалів, які готові надати родичі загиблих.

Нагадаємо, вчора Віталій Ярема повідомив, що ГПУ розслідує близько 900 справ проти Януковича і його оточення.

Також він повідомив, що розслідування заперечує факт наявності "третьої сили" під час розстрілів активістів на Євромайдані.