ua en ru

У Кремлі заявили, що РФ "не буде довго миритися" з арештом дипвласності в США

У Кремлі заявили, що РФ "не буде довго миритися" з арештом дипвласності в США Фото: Дмитро Пєсков (kremlin.ru)

Росія розраховує на політичну волю з боку Сполучених Штатів

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що "терпіння Москви в питанні з арештом дипвласності РФ у США закінчується". Про це повідомляє ТАСС.

"Конкретного тайм-лайну немає, є розуміння, що дійсно терпіння закінчується, тому що безпрецедентна ситуація - і з точки зору двосторонніх російсько-американських відносин, і з точки зору міжнародного права", - сказав Пєсков.

Він зазначив, що "Росія не може довго з цим миритися, не залишивши без взаємності".

"Безумовно, ми розраховуємо на те, що якась політична воля буде все-таки продемонстрована з боку наших колег у США з тим, щоб виправити допущені порушення міжнародного права", - додав прес-секретар глави РФ.

Також повідомляється, що Пєсков не відповів на запитання журналістів, чи було отримано від президента США Дональда Трампа розуміння російського занепокоєння цією проблемою під час його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Наприкінці грудня 2016 року адміністрація США, яку тоді очолював Барак Обама, ввела санкції проти РФ, оголосивши персонами нон грата 35 працівників посольства у Вашингтоні та генерального консульства в Сан-Франциско, а також закривши дві російські дипломатичні дачі в штатах Нью-Йорк і Меріленд.

Нагадаємо, раніше у Держдепі повідомили, що Сполучені Штати Америки та Російська Федерація планують поновити переговори на високому рівні про дипвласність двох країн.