ua en ru

У Кремлі обіцяють відповісти на арешт майна РФ в Європі

У Кремлі обіцяють відповісти на арешт майна РФ в Європі Фото: Сергій Іванов

"Відповідні кроки неминуче і досить швидко будуть здійснені", - Сергій Іванов

Глава адміністрації Президента Росії Сергій Іванов заявив, що відповідні заходи на арешт державного майна РФ в Європі будуть здійснені досить швидко. Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Вести в суботу".

"Ну, те, що вони (відповідні заходи - ред.) будуть, я не йоту не сумніваюся. Можна діяти й потрібно діяти лише відповідними заходами", - сказав він, додавши, що "відповідні кроки неминуче і досить швидко будуть здійснені".

Раніше про те, які правові заходи будуть прийняті з цього питання, розповів Президент Володимир Путін. За його словами, "реакції не може не бути, ми будемо захищати свої інтереси". При цьому він зазначив, що Росія буде діяти "в рамках цивілізованого юридичного процесу".

Нагадаємо, 17 червня стало відомо, що Бельгія наклала арешт на держактиви Росії в цій країні. Рішення було прийнято на підставі вироку Міжнародного арбітражу за позовом "ЮКОС Юніверсал Лімітед" від 18 липня 2014 року. По ньому Росія зобов'язана виплатити колишнім власникам ЮКОСа 50 млрд дол., з яких 1,6 млрд євро - позовні вимоги ЮКОСа. Термін, за яким Росія повинна була надати Раді Європи план виплат по цій справі, закінчився в понеділок, 15 червня.

Днем пізніше, 18 червня, арешт російського майна почався у Франції. Зокрема, був заарештований рахунок представництва міжнародного інформаційного агентства Росія сьогодні.