ua en ru

Лавров анонсував нове скорочення американських дипломатів в Росії

Лавров анонсував нове скорочення американських дипломатів в Росії Фото: Сергій Лавров (mid.ru)

За словами Лаврова, це стане відповіддю на закриття генконсульства Росії в Сан-Франциско

Російська влада має намір привести до повного паритету число дипломатів РФ в США і американських в Росії. Про це заявив міністр закордонних справ Сергій Лавров, передає РБК.

Так, Лавров зазначив, що це стане відповіддю на дії влади США, що добилися закриття генконсульства Росії у Сан-Франциско для зрівнювання числа консульств двох країн.

"Якщо вже вони взяли паритет як критерій, ми зараз розглядаємо ті умови, в яких працюють американські зарубіжні установи в Росії і російські в Сполучених Штатах, і приведемо ці умови у повну відповідність з тим, що називається паритетом", - сказав він.

Крім того, глава МЗС РФ нагадав, що раніше Росія "попросила" США скоротити число своїх дипломатів до 455 осіб, зрівнявши чисельність персоналу дипмісії із загальним числом працюючих на території США російських дипломатів. При цьому в підрахунку були враховані і ті росіяни, які працюють при Організації Об'єднаних Націй (ООН) і не мають відношення до посольства в США.

Нагадаємо, в кінці серпня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обіцяв вжити заходів у відповідь на вимогу Сполучених Штатів закрити консульство РФ в Сан-Франциско.