ua en ru

Кремль повідомив про телефонну розмову Путіна і Ердогана

Кремль повідомив про телефонну розмову Путіна і Ердогана Фото: Реджеп Тайіп Ердоган і Володимир Путін

В ході розмови планувалося обговорити питання врегулювання двосторонніх відносин

Президент Російської Федерації Володимир Путін і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в даний час проводять телефонні переговори. Про це повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передає РБК.

Пєсков Раніше говорив про те, що телефонна розмова між лідерами двох країн відбудеться за ініціативи російської сторони. За словами прем'єра Туреччини Біналі Йілдирима, в ході цієї розмови планувалося обговорити питання врегулювання двосторонніх відносин.


Як повідомляється, телефонна розмова відбулася після того, як Ердоган надіслав Путіну лист, в якому висловив співчуття у зв'язку із загибеллю російського пілота бомбардувальника Су-24, збитого турецькими винищувачами.

"Я хочу ще раз висловити своє співчуття і глибокі співчуття родині загиблого російського пілота і кажу: звините", - цитував Ердогана сайт Кремля.

Також зазначається, що на сайті російського президента також була розміщена англомовна версія послання Ердогана. Первісна її версії, яку зберіг кеш Google, звучала наступним чином: "I once again express my sympathy and profound condolences to the family of the Russian pilot who was killed and I apologise to them". Пізніше на сайті Кремля опублікований варіант: "I once again express my sympathy and profound condolences to the family of the Russian pilot who was killed and I am saying: "Excuse us".

На питання про причини коригування англійської версії на сайті Кремля, він пояснив: "Уточнення перекладу".

Нагадаємо, раніше прес-секретар Ердогана Ібрахім Калин заявив, що в листі до президента Російської Федерації Володимиру Путіну президент Туреччини Реджеп Ердоган вибачився, а висловив жаль із-за інциденту з СУ-24.