ua en ru

У Кременчуці на місцевих виборах керівники підприємств перемагають політиків, - соціологи

За даними соціологічного дослідження, проведеного ГО "Аналітичний центр розвитку громадянського суспільства", якщо у другий тур місцевих виборів у Кременчуці вийде хтось із керівників міських підприємств, він переконливо виграє вибори у представника "влади". Про це повідомляється в прес-релізі, розміщеному на сайті ГО.

У Кременчуці на місцевих виборах керівники підприємств перемагають політиків, - соціологи

Найбільший відсоток підтримки, згідно з дослідженням, на сьогодні в місті мають три кандидати: Віктор Калашник, нинішній заступник міського голови, який заявив, що представляє "Блок Петра Порошенко", Ірина Дроздова, голова правління "Кременчукм'ясо" та Юрій Шаповалов, народний депутат України, екс-регіонал, а нині член групи "Воля народу".

Усі вони зараз мають підтримку 15%. Різниця між ними настільки невелика, що зараз спрогнозувати, хто з них потрапить у другий тур - важко, сказано в прес-релізі. Шанси потрапити в другий тур на даний момент є і у місцевого підприємця Юрія Гриценка, якого зараз підтримують 13,8% виборців.

Якщо в другий тур виходять два представника влади (Шаповалов і Калашник), або два керівника міських підприємства (Дроздова або Гриценко), то перемога одного з них навряд чи буде переконливою.

Якщо ж у другий тур вийде представник "влади" (наприклад, Шаповалов або Калашник) і хтось із керівників міських підприємств, переконливу перемогу однозначно отримає або Ірина Дроздова з "Кременчукм'ясо", або Юрій Гриценко.

На думку соціологів, це пояснюється наступними чинниками: 76,5% опитаних кременчужан відзначає погіршення життя в місті протягом останнього року.

Найбільш актуальними проблемами жителі вважають: високі тарифи на житлово-комунальні послуги (57,8%), низький рівень життя, неможливість задовольняти насущні потреби через високі ціни на продукти харчування і медикаменти (54,3%), безробіття (49,6%), поганий стан доріг (33,4%) і проблеми у сфері ЖКГ (31,7%), за які безпосередньо відповідає міська влада.

Щодо того, яку політичну силу підтримують кременчужани, то в лідерах БПП (12,7%), партія "Рідне місто" (11,9%) та ВО "Батьківщина" (9,9%)

За даними опитування, лише третина мешканців міста не планують брати участь у голосуванні, коли мова йде про майбутні місцеві вибори. 73% мають намір йти 25 жовтня на виборчі дільниці.

Опитування проводилося з 2 по 7 вересня. Було опитано 2000 респондентів методом індивідуального інтерв'ю.