ua en ru

Кредит МВФ залишився для України останнім можливим грошовим кредитним ресурсом - експерт

Кредит МВФ залишився для України останнім можливим грошовим кредитним ресурсом, завив під час прес-конференції незалежний експерт, керуючий партнер інвестиційної компанії Сapital Times Ерік Найман.

"В умовах кризи в Європі кредит МВФ залишився останнім грошовим важливим ресурсом, який може отримати Україна. Це може бути сума від 3-4 млрд дол. Що дорівнює приблизно 2-3% ВВП. Враховуючи девальваційні очікування, які присутні в Україні. Отримання траншу автоматично знімає ці девальваційні очікування", - сказав Найман

За його словами залишилася тільки одна невиконана економічна вимога, але є ще й політичні.

"Я боюся того, що МВФ може розглянути питання виділення траншу не тільки з економічної точки зору, але і з політичної... Такий ризик існує. І однозначним рішення...не буде. Тому що економічна головна вимога МВФ, яка сьогодні залишилася невиконаною - це підвищення цін на газ для населення. Якщо вдасться довести, що банкрутство НАК "Нафтогазу" без підвищення цін на газ для населення не відбудеться. Що для цього знову не потрібно буде закривати бюджетними витратами... Тоді може бути МВФ поступиться", - підкреслив експерт.