ua en ru

Кравчук: Концепція змін до Конституції буде оприлюднена на наступному засіданні КА

Нова концепція змін до Конституції України буде оприлюднена на наступному засіданні Конституційної асамблеї (КА). Про це заявив голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук в ході засідання круглого столу "Об'єднаємо Україну", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зараз завершили підготовку концепції про зміни до Конституції України. Якраз мова йде на сьогоднішній день про вдосконалення і зміни системи влади. Якщо буде загальна згода, то ми заплануємо інформацію на круглому столі, де можна буде почути і не тільки тут, але й за межами круглого столу, що мається на увазі", - сказав Кравчук.

Також він пояснив, що не змінюючи Конституцію, неможливо поміняти систему влади.

"Я ніколи не погоджусь з тим, що систему влади можна змінити, не змінюючи конституцію, тоді це все буде пуста розмова і політична тріскотня", - додав Кравчук.Зазначимо, 3 грудня зі складу Конституційної асамблеї вийшли шість її членів, після того як у ніч на 30 листопада стався силовий розгін Євромайдану в Києві співробітниками спецпідрозділу "Беркут".

Зокрема, зі складу Конституційної асамблеї вийшли два віце-президента Асоціації народних депутатів Олександр Барабаш та Володимир Крижанівський, голова ГО "Лабораторія законодавчих ініціатив" Ігор Когут, завідувач кафедри Державної-правових наук НУ "Києво-Могилянська академія" Микола Козюбра, Ігор Коліушко з Центру політико-правових реформ та експерт з центру Разумкова Микола Мельник.