ua en ru

Червоний Хрест запросив близько 35 млн дол. потерпілим в зоні АТО

Червоний Хрест запросив близько 35 млн дол. потерпілим в зоні АТО Фото: Червоний Хрест в Україні

Переселенцям у Полтавській обл. нададуть кредитки на 6 тис. грн

Міжнародний комітет Червоного хреста запросив близько 35 млн дол. для допомоги постраждалим в конфлікті на Сході України. Про це на прес-конференції повідомив представник Міжнародного комітету Червоного Хреста Ашот Астабастьян, передає РБК-Україна.

"Міжнародний комітет Червоного хреста з початку року запросив у донорів визначити додатково близько 35 млн дол. для того, щоб збільшити допомогу людям, які залишилися без будинку, надати підтримку медичним установам, а також для того, щоб оптимізувати нашу роботу щодо надання необхідних послуг і допомогти у встановленні осіб загиблих", - заявив Астабастьян.

За його словами, з початку 2015 р. понад 250 тис. осіб отримали предмети першої необхідності.

"Близько 80 медустанов отримали нашу допомогу, в тому числі 37 медустанов, які перебувають у ДНР/ЛНР. Ми продовжуємо нашу діяльність по всіх зонах конфлікту", - додав Астабастьян.

Як відзначила генеральний секретар Національного комітету товариства Червоний Хрест Алла Хабарова, переселенцям в рамках допомоги від товариства Червоного Хреста України нададуть кредитні картки з сумою в 6 тис. грн.

"Зараз у нас проходить ще один пілотний проект в Полтавській області в Дніпровському районі по залученню кредитних карток. Ця програма буде профінансована американським Червоним Хрестом для видачі переміщеним особам кредитних карток (близько 400 осіб). Ми подивимося, як вона спрацює. Якщо вона буде успішною, ми розповсюдимо її на інші райони. Орієнтовна сума, яка буде надана на перший раз - близько 6 тис. гривень", - заявила Хабарова.

Нагадаємо, за даними ООН, Україна входить в десятку країн з гострою кризою в питанні переселенців.