ua en ru

Краснова також підозрюють у державній зраді

Краснова також підозрюють у державній зраді Фото: Станіслава Краснова також підозрюють у державній зраді

Краснов обвинувачується у співпраці з російськими спецслужбами

Керівника "Громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова підозрюють у вчиненні державної зради. Про це в ході брифінгу повідомив керівник апарату голови СБ України Олександр Ткачук, передає кореспондент РБК-Україна.

"До сьогоднішнього дня йому була пред'явлена підозра у вчиненні злочину, передбаченого 263 статтею, частиною першою, а також йому сьогодні було додатково було оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею 258 (Кримінального кодексу - ред.) - терористичний акт, а також 111(стаття Кримінального кодексу - ред.) - державна зрада", - розповів Ткачук.

Також Ткачук нагадав, що Краснов обвинувачується у співпраці з російськими спецслужбами.

"Сьогодні ми йому оголосили про підозру саме у вчиненні тих злочинів, про які ми говорили з самого початку - саме робота на російські спецслужби на шкоду інтересам нашої держави", - додав він та зауважив, що Краснов передавав інформацію російським спецслужбам.

"Нашим оперативним співробітникам і слідству достеменно відомо, що принаймні з 2014, 2013 років пан Краснов перебуває на зв'язку, як агент, у співробітника Головного розвідувального управління на той час Генерального Штабу міністерства оборони РФ Костянтина Голоскокова. При чому Голоскоков працює під прикриттям так званого антифашистського руху "Наші", який, за нашими даними, дуже активно використовується російськими спецслужбами для здійснення антиукраїнської діяльності, на шкоду іншим державам", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) зніме гриф таємності з матеріалів справи керівника "Громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова.