ua en ru

Краснодарський край (РФ) і "Формула-1" підписали контракт на організацію Гран-прі Росії

Краснодарський край і "Формула-1" підписали контракт на організацію етапу чемпіонату світу в класі автомобілів "Формула-1" - Гран-прі Росії, а також угоду про співпрацю зі спонсорами. У присутності прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна підписи під контрактами поставили гендиректор ВАТ "Центр передачі технологій будівельного комплексу Краснодарського краю "Омега" Михайло Капірулін і директор чемпіонату світу в класі автомобілів "Формула-1" Бернард Екклстоун. Учасниками угоди про співпрацю виступили президент ВАТ "Лукойл" Вагіт Алекпєров, гендиректор компанії "Базовий елемент" Олег Дерипаска, гендиректор ВАТ "Мегафон" Сергій Солдатенков і голова ДК "Ростехнології" Сергій Чемезов, повідомляє РБК.
Згідно з документом, Краснодарський край офіційно отримує права на проведення гонок з 2014 р. по 2020 р. з можливістю продовження контракту ще на п'ять років. Передбачається, що траса, відповідна до вимог міжнародної федерації автомобільного спорту для проведення змагань найвищого рівня, буде побудована в Олімпійському парку в Імеретинськой долині. У документах наголошується, що проект гарантує новий варіант використання інфраструктури, яка буде побудована в рамках підготовки до Олімпіади 2014 р. в Сочі.
Як повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на зустрічі з учасниками проекту створення траси і організації гонок "Формули-1" в Сочі, для реалізації проекту необхідно створити управляючу компанію, до якої увійдуть приватні компанії, насамперед пов'язані з автомобільним бізнесом. За його словами, держава готова надати організаторам інфраструктуру, що будується для Олімпіади, при цьому у будь-якому випадку деякі об'єкти, зокрема спеціальну трасу, доведеться будувати з нуля.
У свою чергу віце-прем'єр РФ Дмитро Козак повідомив, що передбачений контрактом термін початку змагань може бути перенесений на 1 рік, якщо графік заходів "Формули-1" перетнеться з програмою олімпійських змагань. За його словами, кінцевий обсяг витрат на створення спецтраси залежатиме від ефективності роботи управляючої компанії.
Голова Ростехнологій Сергій Чемезов додав, що дочірня компанія держкорпорації "Скартелл", яка відома під брендом Yota готова придбати права на назву змагань, щоб вони проходили під брендом "Yota - Гран-прі".