ua en ru

Kraft Foods змінить корпоративну назву за межами США на Mondelez International

Компанія Kraft Foods повідомила 21 березня 2012 р. в офіційному прес-релізі про зміну корпоративного назви на Mondelez International.

Зміна назви пов'язана з розділом компанії. На території США збережеться назва Kraft Foods, в той час як за межами країни буде використовуватися нова назва - Mondelez - неологізм, що означає "світ смаку".

Раніше повідомлялося, що витрати в зв'язку з планованим поділом Kraft Foods складуть 1,6-1,8 млрд дол.

Kraft Foods - американська компанія, другий за величиною в світі виробник продуктів харчування та напоїв після швейцарської Nestle. В структурі її продукції найбільшу частку займають кондитерські вироби - 50% (включаючи борошняні). У портфель брендів входять Cadbury, Milka (шоколад), Jacobs, Maxwell House (кава). Штаб-квартира компанії знаходиться в м.Нортфілді (штат Іллінойс). Акції Kraft Foods включені в розрахунок індексу "блакитних фішок" США Dow Jones Industrial Average.

Чистий прибуток американського виробника продуктів харчування Kraft Foods (за вирахуванням неконтролюючих часток) в 2011 р. знизився на 14,3% і склав 3,53 млрд дол. проти 4,11 млрд дол., отриманих в 2010 р.