ua en ru

KP Media продає журнал "Афіша", - "Комерсант-Україна".

Видавнича група KP Media Джеда Сандена продає журнал "Афіша", заявила вчора шеф-редактор видання Марія Хрущак, повідомляє "Комерсант-Україна". "Найбільш вірогідним претендентом до цих пір був глава компанії "Укрреконструкція" Олег Нагаєв", - сказала вона. "Але нещодавно з'явилися і інші покупці, і Джед Санден узяв тиждень на роздуми", - стверджує джерело, знайоме з ходом переговорів. Із зміною власника видання може відновити щотижневий вихід, з літа число виходів скоротилося до двох разів на місяць. Джед Санден від коментарів відмовився.

О.Нагаєв раніше медіабізнесом не займався, говорять в "Афіші". З відкритих джерел відомо, що підприємець нещодавно переїхав до Києва з Москви, є гендиректором компанії "Укрреконструкція".

За останні півроку KP Media вже продала декілька видань: у липні газета Kyiv Post була продана ISTIL Group, в квітні журнал Pink - "Вавілону". KP Media також закрила видання "Новиінар", "Пані", "Вона" і "15 хвилин". Окрім "Афіши", зараз видає журнал "Кореспондент", бізнес-довідник Kyiv Business Directory, володіє сайтами bigmir.net і korrespondent.net.

За оцінками гендиректора Hachette Filipacchi Shkulev Ukraine Сергія Мірошніченка, з урахуванням знижок в 2008 р. видання могло зібрати 3-3,5 млн дол., але цього року в сегменті сіті-гайдов падіння склало близько 70%, і видання зібрало до 1 млн дол.