ua en ru

"Київтранспарксервіс" незаконно збирало гроші за в'їзд на територію Гідропарку

Дніпровською екологічною прокуратурою проведено перевірку законності збирання плати за утримання пунктів пропуску на території парку культури та відпочинку "Гідропарк" (острови Венеціанський та Долобецький) і Труханового острову, йдеться у повідомленні прокуратури.

"Зазначені острови мають важливе рекреаційне значення, у зв'язку з чим правилами благоустрою міста Києва передбачено, що на території зазначених об'єктів рух та паркування автомобілів, мотоциклів і мопедів (крім спеціального технологічного транспорту) забороняється", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що комунальним підприємством "Київтранспарксервіс" Київської міської державної адміністрації (КМДА), не маючи відповідних повноважень, власним наказом встановлено плату із суб'єктів господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність на території островів, за утримання таких пунктів пропуску та проїзд технологічного транспорту.

Однак, затвердження тарифів на транспортні та інші послуги відповідно до ст. 28 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" належить до виключної компетенції виконавчого органу Київської міської ради - КМДА.

За результатами проведеної перевірки голові Київської міської державної адміністрації внесено подання, на виконання якого незаконний наказ скасовано та збір коштів з підприємців припинено.