ua en ru

Котирування на фондовому ринку Китаю відновлюються

Котирування на фондовому ринку Китаю відновлюються Фото: Фондовий ринок Китаю стабілізується

В середу показники зросли на 3%

Китайські акції виросли більш, ніж на 3% у середу, 29 липня. Поступовому відновленню ринку сприяли зусилля, прикладені Пекіном, пише Reuters.

В понеділок китайські акції впали практично на 8%, після чого втрутився регулятор фондового ринку країни, на додаток Центробанк натякнув на перспективу пом'якшення своєї політики.

Турбулентності цього тижня передували майже 3 тижні відносного затишшя на ринку китайських цінних паперів. Тимчасовий спокій забезпечило державне втручання, спрямоване на припинення масової "розпродажу" в кінці червня - початку липня.

Незважаючи на уповільнення зростання економіки країни, зниження доходів компаній, основні фондові індекси Китаю більш ніж подвоїлися в річному обчисленні (порівнюються значення середини червня цього року до аналогічного періоду 2014 р.) перед різким спадом. На що Пекін відповів зниженням процентних ставок, припиненням процесів первинного розміщення акцій на біржах, ослабленням умов для маржинального кредитування і заставних вимог, а також залученням брокерів для покупки акцій, щоб підтримати котирування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Шанхайській біржі компанії масово викуповували свої акції.