ua en ru

Космічний корабель "Прогрес М-15М" увійшов до складу орбітального комплексу

Космічний корабель "Прогрес М-15М" увійшов до складу Міжнародної космічної станції (МКС), повідомляє прес-служба Роскосмосу.

"О 5.00 мск (4:00 за київським часом) 29 липня 2012 р. Відповідно до програми відпрацювання перспективної системи зближення "Курс-НА" проведено стиковку транспортного пілотованого корабля (ТГК) "Прогресс М-15М" з Міжнародною космічною станцією (МКС) . "Космічна вантажівка" причалила до стикувального модуля відсіку "Пірс" (СО-1)", - йдеться в повідомленні.

Операції по зближенню і стикуванні проводилися в автоматичному режимі під контролем фахівців групи оперативного управління Центру управління польотами ФГУП ЦНДІмаш та екіпажу російського сегмента станції.

Нагадаємо, що відстикований від МКС "Прогрес" 24 липня ц.р. в 4:58 за київським часом повинен був знову увійти до складу орбітального комплексу. Однак при його зближенні із станцією сталася нештатна ситуація, і стикування було скасовано. За інформацією Роскосмосу, процес стиковки "Прогресу М-15М" на ділянці далекого автономного зближення протікав штатно. Проте в 3:22 за київським часом, перебуваючи в 161 км від станції, системою управління рухом "Курс-НА" вантажного корабля "Прогрес М-15М" була дана команда на заборону подальших операцій, після чого зближення було призупинено. Вантажівка була відведена майже на 500 м від станції.

Відзначимо, 15 липня космічний пілотований корабель "Союз ТМА-05М" з міжнародним екіпажем на борту стартував до Міжнародної космічної станції з космодрому Байконур.