ua en ru

Корупцію в економіці ми зможемо перемогти лише тоді, коли переможемо корупцію політичну, - Тігіпко

Поки не буде розпочата боротьба з корупцією, проводити будь-які реформи в Україні абсолютно безглуздо. Про це заявив лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко.

"Приборкати корупцію - одна з головних вимог суспільства. Вимога, яку нинішня влада не виконує і, схоже, не збирається виконувати. Ніякі реформи не принесуть результату, поки в країні корупція руйнує все", - зазначив політик.

Він підкреслив, що в країні повинні з'явитися такі лідери, які реально будуть боротися з корупцією.

"Той уряд, який прийшов, це точно не ті люди, які будуть боротися з корупцією. Мене дивує позиція Президента, який не використовує всі можливості, щоб впливати на цю ситуацію. Я розумію, що це політичні союзники. І мабуть, він боїться їх втратити. Як відомо, риба гниє з голови. Якщо всі крадуть на самому верху, на середньому і нижчому рівні з корупцією боротися неможливо", - підкреслив він.

Політик також запропонував підтримати громадські організації, у яких вже є досвід антикорупційної діяльності.

"Саме під такі рухи необхідно виписувати законодавчі ініціативи, щоб вони могли контролювати владу. Крім того, такі громадські організації потрібно підтримувати фінансово зі сторони держави. Так само, як ми підтримуємо організації "чорнобильців", інвалідів", - вважає Тігіпко.

Він також зазначив, що слід скоротити кількість контролюючих організацій, яких сьогодні в Україні понад 70.

"У боротьбі з корупцією потрібна безпрецедентна жорсткість і рішучість. В країні більше 70 контролюючих організацій. Для порівняння, у Грузії їх 10. У нас в них працює 220 тис. чоловік. Вони обходяться державі щорічно майже в 25 млрд грн.
Скоротивши їх хоча б до 15 - ми знаходимо кошти для тієї ж професійної армії, для відновлення соціальних стандартів. При цьому ми можемо підняти зарплату тим конкретним перевіряючим, які залишаться. Це зробить перевірки в десятки разів ефективніше", - резюмував Тігіпко.