ua en ru

Корупція в "Укргазвидобуванні" засвідчила, що підвищення тарифів ЖКГ було передчасним, - "Наш край"

Корупція в "Укргазвидобуванні" засвідчила, що підвищення тарифів ЖКГ було передчасним, - "Наш край" Фото: Олександр Мазурчак

Перед тим як підвищувати тарифи для населення, потрібно навести лад і викорінити корупцію на підприємствах, що належать державі. Про це сьогодні заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак, коментуючи численні арешти у справі ПАТ "Укргазвидобування".

Він нагадав, що через корупційні схеми у "Укргазвидобуванні" державний бюджет щороку втрачав понад 40 млрд гривень.

"Втрати дорівнюють сумі субсидій, передбаченій держбюджетом на 2016 рік. До підвищення тарифів влада має навести лад та викорінити корупцію на підприємствах, що належать державі", - зазначив Мазурчак.

Співголова партії наголосив, що у ситуації, коли квітне корупція, підвищувати тарифи на газ та комунальні послуги неприпустимо.

"Натомість Кабмін, прикриваючись ринковою необхідністю, підвищував тарифи на український газ. Тобто статки олігархів, які й так не бідували з українським газом, ще більше зростуть", - наголосив Мазурчак.

За його словами, "Наш край" вимагає від уряду скасувати нещодавнє підвищення тарифів, провести ретельну перевірку державних підприємств та нарешті взятись за знищення корупції.

"Влада має навести лад на підприємствах, що належить державі, а лише потім говорити про підвищення тарифів. Подолання системної корупції сприятиме вивільненню коштів, які можна буде залучити, наприклад, на енергомодернізацію і не брати під це міжнародні кредити", - підсумував Олександр Мазурчак.