ua en ru

Корупційний скандал у Південній Кореї: заарештовано міністра культури

Корупційний скандал у Південній Кореї: заарештовано міністра культури Фото: Чо Юн Сун заарештована під час виконання службових обов'язків

Суд також видав ордер на арешт екс-глави адміністрації президента країни

Міністр культури, спорту і туризму Південної Кореї Чо Юн Сун заарештована після запиту спецкомісії слідчих, які ведуть справу про корупційний скандал у вищих ешелонах влади. Вона також подала у відставку, повідомляє агентство Kyodo.

Чо Юн Сун підозрюється в тому, що склала так званий "чорний список" діячів мистецтв, критично налаштованих проти влади президента Пак Кин Хе. Список, що включає більше 9400 артистів, музикантів і діячів культури, був створений для того, щоб зазначені в ньому особи були відрізані від будь-яких видів державних субсидій і допомоги.

Суд також видав ордер на арешт колишнього глави адміністрації президента.

Зазначено, що Чо Юн Сун стала першим в історії країни міністром, заарештованим під час виконання службових обов'язків.

Нагадаємо, раніше суд у столиці Південної Кореї Сеулі відмовився заарештовувати віце-президента Samsung Лі Чже Єна за підозрою у хабарництві. Його звинувачують у хабарництві і розкраданнях на суму понад 36 млн доларів. Зокрема, він міг платити Чхве Сун Сіль, подрузі президента Південної Кореї Пак Кин Хе, за допомогу уряду при веденні бізнесу.