ua en ru

Microsoft відкриває центр по боротьбі зі світовою кіберзлочинністю

Microsoft відкриває центр по боротьбі зі світовою кіберзлочинністю. Завданням центру буде протидія online-злочинів, в тому числі поширенню шкідливих програм і бот-мереж, порушення прав інтелектуальної власності та захисту прав дітей в Інтернеті. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Microsoft відкриває центр по боротьбі зі світовою кіберзлочинністю. Завданням центру буде протидія online-злочинів, в тому числі поширенню шкідливих програм і бот-мереж, порушення прав інтелектуальної власності та захисту прав дітей в Інтернеті. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Центр Microsoft відкрито в штаб-квартирі корпорації в Редмонді, штат Вашингтон, США. Його підрозділи будуть працювати ще в 12 офісах і регіональних лабораторіях компанії по всьому світу: в Пекіні, Берліні, Боготі, Брюсселі, Дубліні, Едінборо (США), Гургаоні (Індія), Гонконзі, Мюнхені, Сінгапурі, Сіднеї та Вашингтоні.

Це дозволить Microsoft виявити і проаналізувати максимальна кількість кіберзагроз та IP-злочинів, а також ділитися глобальним передовим досвідом зі своїми клієнтами та партнерами. Центр буде всіляко сприяти тому, щоб люди в усьому світі могли бути впевнені в безпеці своїх пристроїв і використовуються ними сервісів.

"Центр Microsoft по боротьбі з кіберзлочинністю об'єднав зусилля експертів, клієнтів і партнерів компанії, щоб зосередитися на одній меті - захисту користувачів інтернету. Використовуючи передові технології, професійні знання та інновації, ми можемо зробити інтернет безпечнішим для всіх", - сказав помічник головного юрисконсульта Microsoft Digital Crimes Unit Девід Фін.

Відділення центру будуть використовувати весь спектр технологій Microsoft, які дозволять команді боротися в режимі реального часу з глобальними кіберзагрозами. Наприклад, технологія SitePrint допоможе відстежити місцезнаходження кіберзлочинців, програма PhotoDNA дозволить захистити дитину від порнографії в мережі. Так звана киберкриминалистика дасть можливість відстежити глобальні кіберзлочини, в число яких входять онлайн-шахрайства і крадіжки персональних даних, а обчислення кіберзагроз та знищення бот-мереж захистять пристрої, що працюють в мережі.

В центрі по боротьбі з кіберзлочинністю був також заснований окремий департамент для роботи зі сторонніми партнерами, який дозволить експертам з кібербезпеки з усього світу взаємодіяти з фахівцями Microsoft безпосередньо в стінах центру. Така можливість дозволить розвивати багатосторонні зв'язки між найважливішими партнерами у боротьбі з кіберзлочинністю - бізнесом, науковими організаціями, правоохоронними органами та клієнтами. В центрі працює майже 100 адвокатів, слідчих, технічних експертів і судових аналітиків зі всього світу.

"У боротьбі з кіберзлочинністю на рівні держави досвід приватних компаній, таких як Microsoft, має велике значення: він дозволяє ефективніше захищати громадян від злочинів в інтернеті. Щоб випереджати злочинців, спільнота фахівців з комп'ютерної безпеки повинна діяти скоординовано. Завдяки Центру Microsoft по боротьбі з кіберзлочинністю виконання цього завдання буде ефективним", - повідомив виконавчий директор INTERPOL Global Complex for Innovation Набору Накатані.