ua en ru

Корпоратизація "Укрпошти" розпочнеться 11 листопада

Корпоратизація "Укрпошти" розпочнеться 11 листопада Фото: Ігор Ткачук

В "Укрпошті" наразі триває підготовчий етап корпоратизації

Початок процесу перетворення державного унітарного комерційного підприємства "Укрпошта" в акціонерне товариство запланований на 11 листопада 2015 року. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Як повідомляється, Міністерство інфраструктури України як уповноважений орган управління Укрпошти має видати 11 листопада наказ про перетворення підприємства в акціонерне товариство.

"Корпоратизація "Укрпошти" є одним з ключових інструментів для виведення підприємства на якісно вищий рівень. Отримання нового юридичного статусу дозволить створити на підприємстві можливості для залучення стратегічних партнерів (інвесторів) та значних обсягів інвестицій у високотехнологічні проекти. Корпоратизація стимулюватиме "Укрпошту" постійно підвищувати свою конкурентоздатність, а отже і якість надання послуг", - зазначив очільник "Укрпошти" Ігор Ткачук.

Як зазначається, наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України № 1108 від 7 вересня 2015 року затверджено перелік державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства інфраструктури України та підлягають перетворенню в державні акціонерні товариства, а також графік проведення перетворення, зокрема це стосується й "Укрпошти".

"Корпоратизація відкриє "вікно можливостей" для "Укрпошти": підприємство повністю відповідатиме за ефективність своєї господарської діяльності та самостійно прийматиме управлінські рішення. Спрощення процедури реформування структури підприємства дозволить в свою чергу вдосконалити його до рівня кращих зразків світових поштових компаній", - зауважив Ткачук.

Відзначається, що процес корпоратизації будь-якого підприємства можна поділити на чотири етапи: підготовчий, інвентаризація, оцінка майна, яке буде включене до статутного капіталу, та завершальний. В "Укрпошті" наразі триває підготовчий етап, під час якого органи державної влади приймають відповідне рішення про перетворення та готують нормативні документи для забезпечення його виконання.

Нагадаємо, раніше Ткачук повідомляв, що корпоратизація "Укрпошти" може тривати від 5 місяців до року.