ua en ru

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 26 березня

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 26 березня Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Коронавірус в Україні зафіксовано ще в ряді областей

Кількість заражених коронавірусом в Україні досягла 196 осіб. Кількість летальних випадків зросла до 5, а перший інфікований у нашій країні вже повністю здоровий. Також зростає список областей, в яких виявлено COVID-19. Тільки за останню добу їх кількість збільшилася до 16. Детальніше про поширення коронавіруса, а також офіційна статистика МОЗ - у матеріалі РБК-Україна.

47 осіб захворіло в Києві

Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що за сьогоднішній день кількість інфікованих зросла до 47 осіб.

26 березня коронавірус виявили у дитини 10 років. Також захворіло 4 жінки у віці від 22-х до 39-ти років, двоє чоловіків - 48 і 62 роки.

Двоє людей госпіталізовані в Олександрівську лікарню, ще п'ятеро - на самоізоляції під контролем медиків.

Перший випадок COVID-19 підтвердився на Закарпатті

Коронавірусом заразилася 69-річна жителька міста Мукачево. Її чоловік на початку березня повернувся з Італії. Жінка захворіла 19 березня, проте в наступні два дні відвідувала службу в церкві мікрорайону Підгоряни.

В Івано-Франківську заразився священик

26 березня коронавірус виявили у священика Надвірнянського району Івано-Франківської області. Чоловік знаходиться в стані середньої тяжкості.
Головний санітарний лікар області Руслан Савчук зазначив, що коло осіб, з якими контактував священик, уже визначено. Останнім часом він не проводив богослужінь.

У Львівській області 119 підозр на коронавірус

Із них 4 нових підозри зафіксовано у Львівській області за минулий день. З симптомами захворювання звернулися до лікарів жителі міста Львів та Жовківського району.

На 26 березня коронавірус виявлено у 2 осіб із Львівської області, один пацієнт знаходиться в реанімації.

У Київській області збільшилася кількість захворілих

Тести на коронавірус дали позитивний результат у 25 осіб у Київській області. За добу виявлено один новий випадок інфікування.

Найбільша кількість хворих - в Обухівському р-ні (14 осіб). 4 випадки зафіксовано в Києво-Святошинському р-ні, 2 людини захворіли в Броварах. У Борисполі, Ставищі, Ірпені, Білій Церкві та Білоцерківському районі - по 1 випадку.

Підозра на COVID-19 перевіряються у 80 осіб, за 230 контактними особами встановлено медичне спостереження.

10 осіб порушили режим самоізоляції в Харківській області

В регіоні розшукують 10 осіб, які порушили самоізоляцію після повернення в Україну з-за кордону. При цьому, всі громадяни підписали інформовану згоду на дотримання карантинного режиму. Також відомо, що четверо з них контактували з інфікованим коронавірусом.

Перший хворий в Чернігівській області

26 березня коронавірус виявили у жителя Чернігівської області. Чоловіка з симптомами вірусної пневмонії госпіталізували до Борзнянської районної лікарні. Його експрес-тест на COVID-2019 виявився позитивним, очікується підтвердження аналізу ПЛР.

У Вінницькій області коронавірус підтвердився у 2-х осіб

Коронавірусне захворювання було лабораторно підтверджено у жителів Вінниці та Ладижина 26 березня. Пацієнти перебувають під наглядом лікарів і отримують симптоматичне лікування.

На даний момент у Вінницькій області COVID-19 захворіли три людини. Перший випадок інфікування в був виявлений вчора у жінки, яка контактувала з іноземцями.

У Києві захворіло коронавірусом 40 осіб

Про 6 нових випадків інфікування стало відомо вранці 26 березня. Мер Києва Віталій Кличко розповів під час прес-брифінгу, що на даний момент лабораторно підтверджені аналізи на COVID-19 у 40 громадян.

За останню добу коронавірус в Києві виявили у військового пенсіонера (70-річний чоловік доставлений у військовий госпіталь), три чоловіки і 35-річна жінка госпіталізовані в Олександрівську лікарню і ще один чоловік лікується вдома в режимі самоізоляції.

У Тернопільській області 14 нових підозр

У регіоні на 26 березня зафіксовано 14 підозр на COVID-19. За інформацією Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом, в області підтверджено 15 випадків інфікування, серед них: 11 жителів Монастирського р-ну, житель м. Заліщики (знаходиться в реанімації Тернополя), медпрацівник Монастирської районної лікарні, 1 житель Тернополя (знаходиться на самоізоляції).

В Україні зафіксовано 156 випадків коронавіруса

За даними МОЗ, на ранок 26 березня в Україні виявлено 156 інфікованих COVID-19. За останні 24 години лабораторно було підтверджено 43 нових випадки.

Кількість летальних випадків також збільшилася до 5. Померли двоє хворих в Тернопільській і Івано-Франківській областях.

Розповсюдження коронавірусного захворювання по регіонах виглядає наступним чином:

  • Вінницька область - 1;
  • Волинська область - 2;
  • Дніпропетровська область - 2;
  • Донецька область - 1;
  • Запорізька область - 7;
  • Житомирська область - 2 випадки (1 летальний);
  • Івано-Франківська область - 16 випадків (2 летальних);
  • м Київ - 34;
  • Київська область - 24;
  • Львівська область - 2;
  • Луганська область - 1;
  • Одеська область - 4;
  • Тернопільська область - 15 випадки (1 летальний);
  • Херсонська область - 1;
  • Чернівецька область - 42 випадки (1 летальний);
  • Черкаська область - 2.

Статистика по областях на 26 березня

Чернівецька область - 38 інфікованих (1 летальний, 1 одужав). Регіон лідирує за кількістю інфікованих людей. Саме тут 3 березня був виявлений перший підтверджений випадок зараження COVID-19 в Україні. На даний момент чоловік повністю одужав.

Як поширювався коронавірус вірус в області:

  • 3 березня - 1 людина
  • 12 березня - 1 людина
  • 16 березня - 2 людини
  • 17 березня - 6 осіб
  • 19 березня - 5 осіб
  • 20 березня - 10 осіб
  • 24 березня - 13 осіб

25 березня отримано повідомлення від ОДА про 4 нових випадках, коронавірус був діагностований у двох жінок і двох чоловіків.

Київ - 34 інфікованих. Перших два зараження в Києві були виявлені 16 березня. Наступне лабораторно підтверджене інфікування відбулося 19-го числа. А починаючи з 22 березня в Києві різко зросла кількість виявлених випадків зараження COVID-19 – відразу у 20 жителів столиці тести дали позитивний результат.

25 березня у столиці у трьох чоловіків віком 31, 36 і 67 років виявлена коронавірусна інфекція. Всі вони повернулися з-за кордону, а зараз перебувають в Олександрівській лікарні.

Київська область - 24 інфікованих. Перший випадок інфікування був виявлений 17 березня у нардепа Сергія Шахова.

Другий випадок COVID-19 виявлений 18 березня, третій – 20-го числа. 22 березня виявлено чергові 3 випадки зараження, 24 березня тести на коронавірус підтвердилися у 10 осіб. 25 березня інфекція виявлена ще у 7 осіб.

Івано-Франківська область - інфікованих 16 (2 летальних випадки). В цьому регіоні перший випадок інфікування був виявлений 19 березня у 56-річної жінки, яка пізніше померла. Другий випадок COVID-19 був зафіксований 20 березня. Наступні три випадки були виявлені 22-го числа. 25 березня підтвердження отримали ще 11 випадків.

Тернопільська область - 8 інфікованих (1 летальний випадок за останню добу). Перший випадок COVID-19 був виявлений в області 20 березня, другий випадок – 23 березня, ще два інфекції виявлено 24-го числа. Протягом 25 березня лабораторно підтвердилися 4 нових випадки зараження COVID-19, а один хворий, 68-річний чоловік, помер 25 березня.

Запорізька область - 7 інфікованих. Відразу п'ять випадків зараження COVID-19 підтверджені 25 березня в Запорізькій області. Чотири людини знаходяться в обласній інфекційній лікарні, один мелитополец знаходиться на самоізоляції. Імовірно, всі хворі заразилися за кордоном.

Одеська область - 4 інфікованих. До першого позитивного результату на COVID-19, який був зафіксований 24 березня, в регіоні 25-го числа додалося ще три підтверджених випадки: два чоловіки і одна жінка.

Дніпропетровська область - 3 інфікованих. Два перші випадки в регіоні зафіксовано 19 березня. Коронавірус підтвердився у подружньої пари, яка повернулася з-за кордону. Ще про одному випадку повідомили в Дніпропетровській ОДА 25 березня – інфікований житель Кривого Рогу.

Житомирська область - 2 інфікованих (1 летальний випадок). На даний момент в області виявлено два випадки захворювання, один з яких став смертельним. 12 березня у Радомишлі в лікарню потрапила жінка, яка повернулася з Польщі. На наступний день вона померла.

19 березня позитивний результат на коронавірус був отриманий у жителя Житомира, який нещодавно приїхав з Австрії.

Львівська область - 2 інфікованих. Перший випадок зараження був підтверджений 20 березня у львів'янина, який нещодавно повернувся з Німеччини. Другий випадок був зафіксований у Львівській області 22 березня.

Черкаська область - 2 інфікованих. Позитивний тест, поки що єдиний в цьому регіоні, був зареєстрований у жителя Умані 22 березня. Пізніше стало відомо про інфікування його дружини.

Донецька область - 1 інфікований. В цю область коронавірус був завезений 18 березня маріупольцем, які повернулися з Єгипту.

Сумська область - 1 інфікований (1 летальний випадок). Перший в області лабораторно підтверджений результат отримано 25 березня у 76-річної жительки с. Козацьке Конотопського району. Пацієнтка перебувала в реанімації, але в той же вечір померла.

Вінницька область - 1 інфікований. Один випадок підтвердженого діагнозу 25 березня отримали в обласному центрі у жительки Вінниці. Пацієнтка знаходиться в задовільному стані і має невисоку температуру.

Волинська область - 2 інфікованих. 25 березня коронавірусна інфекція зафіксована в області у 7-річної дитини. Хворий і контактні особи перебувають на самоізоляції.

Луганська область - 1 інфікований. 25 березня з'явився перший інфікований в цьому регіоні. Коронавірусна інфекція перейшла до нього після спілкування з зараженим людиною. Його стан стабільний, температура в межах норми.

Херсонська область - 1 інфікований. Також перша інфікована з'явилася 25 березня на Херсонщині, в р. Генічеську. Жінка нещодавно повернулася з ОАЕ і зараз знаходиться в інфекційній лікарні.