ua en ru

Король Іспанії вперше відвідає Каталонію після референдуму про незалежність

Король Іспанії вперше відвідає Каталонію після референдуму про незалежність Фото: Філіп VI, король Іспанії (casareal.es)

Він буде на вечері перед відкриттям Mobile World Congress, одного з головних бізнес-заходів Барселони

Король Іспанії Філіп VI відвідає Каталонію вперше після референдуму про незалежність. Про це повідомляє Euobserver.

У неділю, 25 лютого, Король Іспанії Філіп VI вперше відвідає Каталонію після референдуму про незалежність автономії, що відбувся в жовтні 2017 року.

"Іспанський король Філіпп VI відвідає Барселону у наступну неділю, 25 лютого. Він буде на вечері перед відкриттям Mobile World Congress, одного з головних бізнес-заходів Барселони", - пише видання.

Зазначимо, що автономне співтовариство Каталонія 27 жовтня 2017 року оголосило про свою незалежність від Іспанії. Раніше в регіоні провели референдум про незалежність, невизнаний владою королівства.

Після розгляду декларації про незалежність Каталонії, конституційний суд Іспанії ухвалив рішення про її скасування. Мадрид розпустив парламент і уряд Каталонії, центральний уряд запровадив пряме управління регіоном і призначив парламентські вибори, на яких перемогли прихильники незалежності.

Криза, що виникла після наміра Каталонії отримати незалежність, уряд Іспанії оцінив приблизно в один мільярд євро.

Нагадаємо, В Барселоні біля будівлі парламенту Каталонії в результаті масових заворушень постраждали щонайменше 13 осіб.