ua en ru

Від кору на Філіппінах померли понад 130 людей

Від кору на Філіппінах померли понад 130 людей Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Спалах кору виник через відмову від вакцинації

На Філіппінах від кору померли 136 людей, більшість з яких - діти віком від одного до чотирьох років. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на видання AlJazeera.

Представники органів охорони здоров'я зазначили, що у країні вже захворіли понад 8400 осіб. Головна причина спалаху кору - відмова від вакцинації.

Підкреслюється, що у порівнянні з минулим роком показники захворюваності зросли на 1000% у столиці Манілі. Міністр охорони здоров’я Філіппін підкреслив, що минулого тижня у Манілі та прилеглих до неї регіонах розпочали масову імунізацію. Очікується, що це має допомогти стримати спалах кору до квітня.

Крім того, глава держави Родріго Дутерте у своєму відеозверненні попередив про можливі наслідки кору та закликав не відмовлятися від щеплення дітей.

Так, середній рівень вакцинації від кору на Філіппінах - не більше 60%, а в деяких віддалених районах він не перевищує 30%. Міністерство охорони здоров’я припускає, що населення боїться ін’єкцій після того, як у 2017 році вакцина проти лихоманки денге виявилась небезпечною для здоров’я.

Нагадаємо, протягом 7-го тижня 2019 року в Україні на кір захворіли 3264 людини. У цьому році від кору померло вже вісім чоловік, а в 2018 році - шістнадцять українців.

Як писало РБК-Україна раніше, Україна опинилася на першому рядку в рейтингу країн Європи за кількістю людей, які захворіли на кір у 2018 році.