ua en ru

Корбан брав участь у виборах для захисту від кримінального переслідування, - експерт

Корбан брав участь у виборах для захисту від кримінального переслідування, - експерт Віктор Пащенко

Затримання Геннадія Корбана пов'язано із закінченням передвиборчої кампанії в Києві та Чернігові, а не з виборами в Дніпропетровську. Таку точку зору висловив експерт Віктор Пащенко.

"У правоохоронних органів існують доведені звинувачення Корбана в тяжкихпреступлениях, в тому числі вбивства, тортури, викрадання людей і вся доказова база була зібрана вже кілька місяців тому", - підкреслив експерт.

На його думку, в якості своєї лінії захисту Корбан обрав політику і вибори.

"Він брав участь у всіх можливих передвиборних кампаніях, прикриваючись виборами. Йому потрібен був імунітет, політична захист від кримінальних злочинів, щоб в політиці сховатися від банального криміналу. Тому він перестрибував то в Чернігів, то в Київ", - вважає Пащенко.

У цілому, резюмував експерт, ідея проекту партії КРІП полягає в тому, щоб у потрібний момент сказати, що кримінальні справи проти них - це політичне переслідування.

За інформацією правоохоронців, Корбан був затриманий в Дніпропетровську 31 жовтня 2015 р. За наявною інформацією з СБУ, повідомив Пащенко, затримання відбулося в рамках кримінальних справ, серед яких - серія викрадень людей - екс-міського голови Марганцю Олега Бідняка, викрадення начальника юридичного управління Дніпропетровської міськради Олександра Величка, голови Держземагентства Сергія Рудика. Також правоохоронцями розробляють схеми розкрадання Корбаном і нардепом Борисом Філатовим фонду оборони країни на десятки мільйонів гривень через підставні компанії, обналичивавшие гроші, що призначалися для допомоги бійцям АТО.