ua en ru

Корбан не зможе балотуватися в Раду

Корбан не зможе балотуватися в Раду Фото: Геннадій Корбан отримав вирок і не зможе балотуватися на вибори до Верховної Ради

Екс-лідер партії "УКРОП" засуджений до умовного терміну ув'язнення на півтора року

Через умовний термін ув'язнення колишній заступник голови губернатора Дніпропетровської області та екс-лідер партії "УКРОП" Геннадій Корбан не зможе балотуватися на довиборах в Раду по мажоритарному округу Дніпропетровська. Про це заявила його адвокат Оксана Томчук, повідомляє ВВС.

"(З умовним вироком Корбан. - Ред.) Ні, не зможе балотуватися на виборах до парламенту", - сказала Оксана Томчук.

Як повідомляли раніше ЗМІ, Геннадій Корбан уклав мирову угоду з Сергієм Рудиком, якого викрадали в Дніпропетровську влітку 2014 року.


"Дійсно, є угода сторін по епізоду з Сергієм Рудиком, і по ньому він вже отримав вирок суду - півтора року позбавлення волі умовно", - розповіла Оксана Томчук.

За її словами, це звинувачення було одним із головним у справі проти Корбана та її підзахисний визнав провину. Томчук також зазначила, що всі інші звинувачення проти її підзахисного досі актуальні.

"Говорити, що вже все вирішилося і він на свободі - не можна. Геннадій Корбан досі перебуває в статусі підозрюваного, справа ще не закрита", - сказала вона.

Нагадаємо, Дніпровський суд Києва сьогодні, 15 березня, ухвалив рішення звільнити члена партії КРІП Геннадія Корбана під домашній арешт.