ua en ru

Корбан: Правоохоронці не пропускали делегацію "Укропу" для покладання квітів у Бабиному Яру

Правоохоронні органи перешкоджали делегації "Українського об'єднання патріотів - Укроп" в покладанні квітів у Бабиному Яру. Про це повідомив голова політради "Укропу" Геннадій Корбан.

"Ми прийшли зі своєю делегацією покласти квіти до пам'ятника. Тут все було обгороджено, нікого не пускали. Сказали, що тут проходить церемонія для окремих осіб, очевидно, небожителів. У них якийсь особливий режим відвідування пам'ятника", - повідомив Корбан.

За словами політика, відмова пропустити членів делегації правоохоронці мотивували законом про проведення подібних заходів.

При цьому, як заявив Корбан, вони пропускали окремих людей, які були внесені у списки, а деяких - дописували в списки по ходу заходу.

Коментуючи ситуацію з затримкою покладання квітів, Корбан заявив: "Навіщо записуватися до пам'ятника? Ми вважаємо, що це блюзнірство".

У свою чергу член політради "Укропу", голова Київської міської організації партії Дмитро Сіманський зазначив, що доступ до пам'яток повинен бути рівним для всіх, незалежно від статусу.

"Делегацію "Укропу" не пустили на покладання квітів під час офіційної церемонії мотивуючи це тим, що там знаходяться перші особи держави. Державна служба охорони не оминула нікого з нас, окрім Геннадія Корбана. І навіть його вони пустили після тривалих сперечань. Ми навіть не могли уявити собі, що в новій країні можуть заборонити вшанувати пам'ять людей, які були закатовані під час Другої світової війни. Ми вважаємо, що данину пам'яті загиблим кожен повинен мати можливість віддати в той час і в тій ситуації, коли вважатиме це необхідним", - сказав він.

Делегація вшанувала пам'ять жертв розстрілів у Бабиному Яру після завершення офіційних заходів.

Корбан: Правоохоронці не пропускали делегацію "Укропу" для покладання квітів у Бабиному ЯруКорбан: Правоохоронці не пропускали делегацію "Укропу" для покладання квітів у Бабиному Яру