ua en ru

Корбан залишається фігурантом кількох справ, - Луценко

Корбан залишається фігурантом кількох справ, - Луценко Фото: Геннадій Корбан (ukrop.com.ua)

Луценко не виключає зміну процесуального статусу Корбана

Екс-глава партії "УКРОП" Геннадій Корбан залишається фігурантом декількох кримінальних справ. Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу ZIK.

"Справа, за якою Корбан був засуджений судом його визнано винним. Вирок вступив в законну силу. Отже, Корбан на той момент був законним шляхом позбавлений волі на умовний термін, якщо не помиляюся, один або два роки. Так що він є судимим з юридичної точки зору. Всі інші справи, а їх було дуже багато, за якими він проходив у різній якості - чи свідка, або підозрюваного - мною були проаналізовані і на даний момент ми не бачимо достатньо доказів, щоб пред'явити звинувачення. Хоча у декількох справах він все ще знаходиться фігурантом. Якщо у нас буде достатньо доказів - я не виключаю, що в них може бути зміна його процесуального статусу", - розповів Луценко.

Нагадаємо, сьогодні, 13 грудня, мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що Корбан повернувся в Україну. Відзначимо, в кінці жовтня 2015 року Служба безпеки України затримала Корбана. Йому інкримінували створення злочинного угруповання і викрадення.

У серпні 2016 року Печерський районний суд Києва відмовився продовжити запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання Геннадія Корбана, якого підозрюють у створенні злочинного угруповання, і відпустив його на лікування в Ізраїль.