ua en ru

Корбан і Філатов висунули технічним кандидатом в мери "ручного сепаратиста" Марченка, - політолог

Віктор Марченко, керівник організації "Союз радянських офіцерів", який півтора року тому влаштовував у Дніпропетровську сепаратистські мітинги і намагався встановити російський прапор поряд з Дніпропетровським міськвиконкомом, є технічним кандидатом, підконтрольним Геннадію Корбану та його молодшому партнеру Борису Філатову. Про це написав на своїй сторінці в Facebook український політолог Сергій Биков.

"Виборча кампанія зриває маски. Кампанія на 205-му окрузі в Чернігові показала всій Україні, що дніпропетровські рейдери Корбан і Філатов точно не можуть принести нічого "чистого та світлого" в українську політику. Схоже, дніпропетровська кампанія остаточно знищить цілий рік створюваний через медіа Коломойського міф про "гаскінці". Про що я? Корбан і Філатов довго думали, кого виставити технічним кандидатом на виборах мера Дніпропетровська по "лівому флангу". Вони зробили навіть пропозицію комуністці Катерині Самойлик з Херсона балотуватися в мери Дніпропетровська, але вона відмовилася з ними співпрацювати. Тому остаточний вибір припав на їх старого перевіреного соратника Віктора Марченка", - написав політолог.

За його словами, Віктор Марченко, будучи керівником "фейкової" організації "Союз радянських офіцерів" разом з ще сотнею проплачених людей півтора роки тому проводили мітинги на підтримку Росії і навіть піднімали російський прапор поряд з Дніпропетровським міськвиконкомом.

"При цьому, звертаю увагу, що Марченко не били приватні батальйони, його не палили фанати, не садив в підвал "Правий сектор", не саджали у в'язницю силовики. І багато дивувалися, звідки у нього охорона, нова машина і різкий зліт добробуту... І тільки деякі освічені люди знали, що він виконував важливу роль - роль телевізійного сепаратиста. Бені, Корбану і Філатову необхідна була картинка для своїх телеканалів, газет та Інтернету про "страшних сепаратистів", з якими вони цілодобово борються в Дніпропетровську. Необхідно було створення міфу про "рятівників". Інакше як би вони пояснили створення приватної армії, рейдерські захоплення підприємств, грабіж "Укрнафти", шантаж Президента під патріотичними гаслами?", - заявив експерт.

"Роль "жахливого ворога", маршируватиме під радянськими і російськими прапорами з георгіївською стрічкою, вже півтора року в повній безпеці і під охороною, що виконує Марченко, якого вони тепер висувають в якості технічного кандидата в мери. Знову-таки - у безпеці і безкарності", - додав Биков.

Згідно інформації політолога, Корбан і Філатов найняли технологів з Росії з "групи Кулікова і Сергєйцева конкретно під проект Марченка".

"Їх люди вже заїхали в дніпропетровський офіс "Укропу", - підкреслив експерт.

Корбан і Філатов висунули технічним кандидатом в мери "ручного сепаратиста" Марченка, - політологКорбан і Філатов висунули технічним кандидатом в мери "ручного сепаратиста" Марченка, - політолог