ua en ru

Корабель Cygnus з українським двигуном відстиковано від МКС для експерименту з пожежею в невагомості

Корабель Cygnus з українським двигуном відстиковано від МКС для експерименту з пожежею в невагомості Фото: Cygnus

Cygnus згорить у щільних шарах атмосфери 11 червня

Американський корабель Cygnus українським двигуном відстикувався від Міжнародної космічної станції (МКС) сьогодні, 4 червня 2017 року. Про це повідомили в прес-службі Американського національного управління з аеронавтики і космосу (NASA) в Twitter.

"Вантажний космічний корабель OrbitalATK Cygnus випущений і відлетів від МКС о 9:10 ранку", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією агентства, Cygnus зійде з орбіти 11 червня і згорить у щільних шарах атмосфери, орієнтовно над Тихим океаном.

Так, до цього моменту вантажний корабель буде знаходитися на орбіті. Планується, що фахівці NASA дистанційно запустять з Cygnus 4 мікросупутника, а також влаштують контрольовану пожежу на борту.

Завдяки експерименту Spacecraft Fire Safety вчені будуть спостерігати особливості горіння в умовах невагомості і перевірять ступінь займистості різних матеріалів.

Таким чином, Cygnus розминеться з космічною капсулою Dragon компанії SpaceX, яка доставить на МКС корисний вантаж 5 червня 2017 року. У свою чергу, Dragon покине МКС на початку липня, повертаючись з більш ніж 3,4 тис. кг наукових матеріалів та обладнання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що запущений в космос за допомогою ракети з українським двигуном Cygnus прибув на Міжнародну космічну станцію.