ua en ru

Кір в Україні: з початку року захворіли майже 4,3 тис. людей

Кір в Україні: з початку року захворіли майже 4,3 тис. людей Фото: на кір в Україні захворіли майже 3 тис. дітей (kyivcity.gov.ua)

Від кору в Україні померли 5 людей

З початку 2018 року в Україні було зареєстровано маже 4 300 випадків захворювань на кір. Про це під час брифінгу повідомив заступник генерального директора з нагляду за інфекційними хворобами ГУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України" Віктор Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми з початку року зареєстрували вже 4 298 випадків хвороби. Серед них близько 1 400 дорослих і 2 875 дітей", - повідомив Ляшко.

За його словами, лідером за рівнем захворюваності залишається Івано-Франківська область, де з початку року кір виявили у майже тисячі осіб. На другому і третьому місцях - Одеська і Закарпатська області. Найменше випадків захворювання зареєстровано у Чернігівській, Сумській, Луганській та Рівненській областях.

Ляшко зазначив, що з початку 2018 року від ускладнень кору в Україні померло п'ять осіб.

"На жаль, підтвердився ще один летальний випадок. Це випадок п'ятирічної дитини у Закарпатській області. Дитина була не вакцинована. Перебіг зазворювання на кір був ускладнений пневмонією та енцефалітом", - зазначив Ляшко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міжгірському районі Закарпатської області від понеділка, 12 лютого, введено карантин через захворювання на кір.