ua en ru

Кір в Україні: кількість хворих з початку року наближається до 1,3 тис

Кір в Україні: кількість хворих з початку року наближається до 1,3 тис Фото: Уляна Супрун (РБК-Україна)

Кір в Україні за рік призвів до смерті восьми осіб

У зв'язку зі спалахом кору в Україні кількість хворих з початку 2018 року наближається до 1,3 тис. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявила в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом 2017 року було зареєстровано в Україні 4 782 випадки кору і за два тижні 2018 року вже захворіли 1 285 дорослих і дітей", - зазначила Супрун.

За її словами, з початку року в Івано-Франківській області зареєстровано 275 випадків захворювання на кір, в Чернівецькій - 274, у Закарпатській - 194. За той же період у Києві зареєстровано 84 хворих.

Супрун також зазначила, що з 1,3 млн вакцинованих за останній рік громадян не було зареєстровано жодного смертельного випадку. Відзначимо, напередодні від кору в Україні померла ще одна дитина. Всього за рік від кору померло 8 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Закарпатті спостерігається інтенсивне поширення кору. Найбільше хворіють на кір в Ужгородському, Тячівському, Виноградівському районах і в самому Ужгороді.