ua en ru

Контролювати будівництво житлового комплексу на Микільській слобідці будуть майбутні мешканці

На Микільській слобідці у Києві побудують Центр розвитку дитини і нову набережну, а проект житлового комплексу змінений за бажанням місцевих жителів. Про це сьогодні на спільній презентації нової концепції розвитку території мікрорайону розповіли забудовник "Укрбуд" і інвестори, які купили квартири в ЖК "Сонячна Рів'єра".

Голова ініціативної групи інвесторів Роман Овсянник, розповів про те, що був створений кооператив "Об'єднання інвесторів Микільської слобідки", який на вимогу майбутніх мешканців увійшов в процеси управління будівництвом. Результатом роботи з забудовником став повністю новий план будівництва житлового комплексу та благоустрою території.

"Було зібрано понад 3 тис. підписів на підтримку будівництва "Сонячної Рів'єри" та нової сучасної набережної. Це всі підписи місцевих жителів, які хочуть, щоб на місці пустиря було щось красиве. Результатом роботи з громадськістю стала нова концепція проекту", - розповів Роман Овсянник.

Контролювати будівництво житлового комплексу на Микільській слобідці будуть майбутні мешканці

Як повідомили учасники презентації, замість величезного 13-ти секційного будинку, який планувалося звести раніше, будуть побудовані тільки три будинки, а кількість квартир комлексу скоротиться майже вдвічі. До того ж будуть розширені паркінги та стоянки - з 900 до 1400 машиномісць. А розв'язку на Лівобережній розвантажить нова дорога, яка пройде під Броварським проспектом і з'єднається з Русанівської набережної. Відповідний проект уже готовий.

Існуюча зона здоров'я зі спортивними та дитячими майданчиками буде розширена вдвічі і повністю оновлена. Для неї закуплено обладнання на 2 млн гривень. А поруч планується побудувати Центр розвитку дитини, щоб вирішити проблему з браком місць у дитячих установах.

В ході презентації Роман Овсянник продемонстрував кадри, зняті з безпілотника, на яких видно, що зараз доступу до берега у жителів Микільської слобідки немає - все завалено сміттям, включена причалами, човнами і різними будівлями.

Контролювати будівництво житлового комплексу на Микільській слобідці будуть майбутні мешканці

Для отримання дозволу на будівництво частини набережної, яка виходить за межі відведеної земельної ділянки, направлено листа до КП "Плесо" та КМДА. Планується розчищення береги та русла Русанівського протоки. Передпроектом передбачено висадити на набережній близько 700 дерев, облаштувати пляжі, встановити 4 дитячих ігрових майданчики загальною площею 1500 кв. м Площа всієї зеленої зони складе більше 5000 кв. м Заплановані також спортмайданчики і велосипедні доріжки.

"Наша спільна мета, щоб Микільська слобідка стала одним з найкомфортніших місць для проживання в Києві", - підкреслив представник корпорації "Укрбуд" Юрій Пелих.