ua en ru

Контракт з армійського зв'язку намагається отримати людина "з сумнівною репутацією", - нардеп

Контракт з армійського зв'язку намагається отримати людина "з сумнівною репутацією", - нардеп Фото: Тетяна Чорновол

За словами Чорновол, на отримання контракту претендує Вадим Авербух

Величезний державний контракт з армійського зв'язку намагається отримати людина "з сумнівною репутацією". Про це стало відомо на вчорашньому засіданні парламентського комітету з нацбезпеки, повідомила народний депутат Тетяна Чорновол.

Зокрема, за її даними, агентом ізраїльської фірми, яка претендує отримати військовий контракт, є Вадим Авербух. За словами Чорновол, Авербух відомий як особистий адвокат "кримінального авторитета світового рівня, світила збройної мафії" - Семена Могилевича.

"Не зрозуміло, як так сталося, що ізраїльська всесвітньо шанована компанія "Елбіт" поклалася на агентські послуги такої сумнівної особистості. Пояснення, тут, очевидно, наступне: Вадим Авербух він же Гордон Зєєв був засновником відомої компанії Eural TG, яка кілька років, ще при Кучмі постачала в Україну Туркменський газ, і угоду з якою підписував особисто Юрій Бойко, як керівник "Нафтогазу". А потім все це при Ющенку трансформувалося у відоме "Росукренерго" Фірташа-Газпрому, що пограбувала Україну на мільярди доларів. Бенефіціаром офшору засновників "Росукренерго" в даний час також значився Гордон Зєєв (Вадим Авербух)", - пише Чорновол.

За її словами, раніше фаворитом боротьби за отримання великого контракту на забезпечення зв'язком в Україні була турецька кампанія Aselsan. В результаті, як заявила Чорновол, у ізраїльтян "відпало бажання" боротися за контракт, опускати ціну. "Елбіт" зупинився на ціні, на 25-30% була вище турецького.

"Авербух, що запропонував "Елбіту" свої агентські послуги під тим соусом, що у нього все схвачено, і він зможе підписати контракт з ЗСУ на вигідних умовах ізраїльської компанії. Плюс, Авербух, аргументував, що у нього схоплено інформаційний простір в Україні. І дійсно, сюжети, що дискредитують турецького постачальника, вже заполонили "Інтер". Проте з часів "Росукренерго" ситуація в Україні змінилася. Тому дарма, шановна ізраїльська компанія "Елбіт" себе дискредитувала - довірившись такій сумнівній особі, за якою тягнеться шлейф зв'язків з збройовим бароном Могилевичем, з клієнтом американського ФБР - Фірташем, а також з російським ФСБ", - пише Чорновол.