ua en ru

Контрабандні потоки сигарет перемістилися із Закарпаття в Чернівецьку область, - Москаль

Контрабандні потоки сигарет перемістилися із Закарпаття в Чернівецьку область, - Москаль Фото: губернатор Закарпатської області на зустрічі з префектом повіту Марамуреш Антоном Рохяном

Москаль зазначив, контрабанді сприяє той факт, що по обидві сторони кордону живуть люди, пов'язані родинними зв'язками

Голова Закарпатської обласної державної адміністраціі Геннадій Москаль заявляє, що контрабандний трафік табачныйх виробів перемістився з Закарпатської області в Чернівецьку. Про це він заявив під час зустрічі з префектом повіту Марамуреш Антоном Рохяном у місті Бая (Румунія).

"Якщо кількість потоків контрабандних сигарет на українсько-угорської, українсько-словацької та українсько-польської (в межах Закарпатської області) межах різко знизилася, то на румунському напрямку у нас все ще залишаються серйозні проблеми", - заявив він.

Москаль відзначив, є проблемні ділянки, на які слід звернути більш пильну увагу, крім того, контрабанді сприяє той факт, що по обидві сторони кордону живуть люди, пов'язані родинними зв'язками (які простіше налагоджують між собою контакт).

Він ще раз попросив прикордонної поліції Румунії оперативно повідомити українську сторону про факти контрабанди, щоб наші силовики відразу могли провести службові перевірки, з'ясувати причини незаконного перетинання кордону і зробити відповідні висновки.

Нагадаємо, Москаль привернув міжнародну компанію до експертизи контрабандних сигарет.