ua en ru

У ВО "Конті" вважають результати перевірки "Конті-Рус" формальним приводом для витіснення з ринку українського виробника

Результати перевірки російського ЗАТ "Конті-Рус", на підставі яких тимчасово зупинено зовнішньоекономічна діяльність компанії, є формальним приводом для витіснення з ринку одного з провідних українських виробників, вважають в АТ "ВО " Конті".

У ВО "Конті" вважають результати перевірки "Конті-Рус" формальним приводом для витіснення з ринку українського виробника

"Правоохоронці повідомили журналістам, що заборона на проведення зовнішньоекономічної діяльності запроваджується щодо російського підприємства. Але в дійсності з 26 вересня контролюючі органи мають намір заблокувати роботу українського виробника АТ "ВО "Конті", - зазначено в заяві "Конті" в понеділок.

У "Конті" стверджують, що у підприємства відберуть право закуповувати за кордоном сировину і реалізовувати продукцію на зовнішніх ринках, що різко обмежить асортимент торгової марки і приведе до падіння обсягів виробництва. Тоді як, за твердженням компанії, вжиті заходи не обмежують будь-якого іншого імпортера від ввезення в Україну продукції ЗАТ "Конті-Рус".

Крім того, в компанії відзначають, що про результати проведеної 15 травня перевірки, на підставі якої було підготовлено подання СБУ, зокрема, про порушення в маркуванні товару, ні інтернет, ні імпортер повідомлені не були.

"Між тим, своєчасне інформування дозволило б провести незалежну експертизу і, у разі підтвердження виявлених недоліків, оперативно внести необхідні корективи. Згідно українському законодавству компанія має право знати про результати перевірки її діяльності", - додають в "Конті".

У компанії також задаються питанням, чому маркуванням кондитерських продуктів займається СБУ, а не санітарно-епідеміологічна служба.

"Все вищеперелічене свідчить про використання результатів перевірки як формального приводу для витискування з ринку одного з провідних українських виробників. Адже обмеження в роботі АТ "ВО " Конті" створюють конкурентні переваги для інших компаній", - зазначено в заяві.

"ПО Конті" закликає Міністерство економічного розвитку і торгівлі, а також правоохоронні органи максимально зважено підійти до розгляду даного питання.

Компанія повідомила про готовність звертатися в українські та міжнародні судові інстанції для захисту своїх прав.

Як повідомлялося, за поданням Служби безпеки України (СБУ) Міністерство економічного розвитку і торгівлі застосувало до ЗАТ "Конті-Рус", зареєстрованого в місті Курськ РФ, спеціальну санкцію у вигляді тимчасового зупинення зовнішньоекономічної діяльності.

Підставою для застосування санкції стала раніше ініційована СБУ перевірка, за результатами якої ДП "Всеукраїнський державний центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів" встановило, що кондитерські вироби ЗАТ "Конті-Рус" імпортуються з Росії з порушенням вимог статей 20 і 40 закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів".

Цими статтями забороняється імпорт в Україну харчових продуктів, які є небезпечними, непридатними до споживання, неправильно маркованими або такими, що не відповідають технічним регламентам або санітарним заходам.

Продукція ЗАТ "Конті-Рус" імпортується з Росії на адресу АТ "во" Конті ", зареєстроване в місті Костянтинівка Донецької області.

Група "Конті" заснована в 1997 році. До її складу входять АТ "ВО "Конті" і ЗАТ "Конті-Рус". Основними виробничими активами є Донецька, Костянтинівська, Горлівська кондитерська фабрики (Україна), дві фабрики в Курську (РФ). Основні торгові марки - Amour, Bonjour, "СуперКонтик", "Беліссімо", BisKonti, "Джек".