ua en ru

Контактна група завершила переговори в Мінську

Контактна група завершила переговори в Мінську Фото: Леонід Кучма

За результатами засідання контактна група прийняла відповідне звернення, воно буде опубліковано трохи пізніше

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі завершила свою сьогоднішню роботу. Про це написала прес-секретар екс-президента України, представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

"У Мінську Тристороння контактна група завершила свою сьогоднішню роботу. На жаль, систематичні обстріли позицій Збройних Сил України з боку представників окремих районів Донецької та Луганської областей не дають ефективно працювати підгрупам з економічних, гуманітарних та політичних питань", - йдеться в повідомленні.

За підсумками сьогоднішнього засідання контактної групи Оліфер відзначила кілька аспектів.

Зокрема, повідомляється, що Україна вимагає повного і неухильного виконання пункту №1 Мінських угод - припинення ведення вогню.

Крім того, наголошується, що СММ ОБСЄ як і раніше не отримала доступ до місць відводу військової техніки представників окремих районів Донецької та Луганської областей, а також не отримала доступ на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону.

Також Україна вимагає допуску міжнародних організацій та їх експертів, зокрема, організації "Лікарі без кордонів", на території окремих районів Донецької та Луганської областей - з тим, щоб забезпечити розподіл гуманітарної допомоги серед мирних жителів цих територій Донбасу.

"Звертаємо увагу на необхідність активізації процесу обміну незаконно утримуваними особами, в даний час у вирішенні цього питання прогресу немає. За результатами засідання Тристороння контактна група прийняла відповідне звернення. Воно буде опубліковано трохи пізніше", - йдеться в повідомленні.

В Минске Трёхсторонняя контактная группа завершила свою сегодняшнюю работу.К сожалению, систематические обстрелы позиц...

Posted by Дарка Олифер on 17 ноября 2015 г.

Нагадаємо, сьогодні раніше, 17 листопада, пройшли переговори координаторів робочих груп тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.