ua en ru

Контактна група проведе переговори в Мінську 15 червня

Контактна група проведе переговори в Мінську 15 червня Фото: Мартін Сайдик назвав дату наступних переговорів контактної групи

Сторони готові обговорити розведення сил на Донбасі

Наступна зустріч тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі відбудеться 15 червня 2016 року в Мінську. Про це на прес-конференції повідомив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик, передає Белта.

Крім того, Сайдик повідомив, що підгрупа з безпеки сьогодні розробляла можливості припинення бойових дій, зокрема, через зміцнення СЦКК.


"Вони працювали над конкретними варіантами по розведенню сил, створенню зон безпеки в певних місцях уздовж лінії зіткнення", - зазначив він і додав, що сторони готові опрацювати ці питання на наступних засіданнях.

За словами Сайдика, політична підгрупа продовжує обговорювати модальності місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей, а економічна - відновлення залізничної інфраструктури. Також обговорювалися питання постачання води, газу і електрики в ДНР/ЛНР. Піднімалася тема пенсійного забезпечення.

Нагадаємо, Сайдик вимагає притягнути винних в обстрілі місії ОБСЄ до відповідальності.