ua en ru

Контактна група наполягає на звільненні всіх заручників до кінця 2015

Контактна група наполягає на звільненні всіх заручників до кінця 2015 Фото: Леонід Кучма

Також сторони контактної групи відзначили необхідність посилити технічне забезпечення СММ ОБСЄ

Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі наполягає на звільненні всіх заручників до кінця 2015 року. Про це за підсумками переговорів контактної групи написала у своєму Facebook прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучма Дарка Оліфер.

"У найкоротші терміни слід активізувати процес звільнення незаконно утримуваних осіб у форматі "всіх на всіх". Цей процес повинен завершитися до кінця 2015 року. У першу чергу це стосується звільнення найбільш вразливих осіб - жінок та тих, хто гостро потребує медичної допомоги", - резюмувала Оліфер переговори з Донбасу.

Під час переговорів представники ОБСЄ та Спільного центру з контролю і координації за дотриманням перемир'я на Донбасі підкреслили, що за останні 10 днів кількість обстрілу в зоні АТО збільшилася. Виходячи з цього тристороння контактна група доручила робочій підгрупі з безпеки детально опрацювати всі питання, пов'язані з встановленням режиму тиші у зоні бойових дій на Донбасі.

Крім того, контактна група зійшлася на тому, що необхідно найближчим часом збільшити кількість технічного забезпечення для контролю, які використовують представників СММ ОБСЄ (безпілотники, прилади відеоспостереження).

Во время видеоконференции Трехсторонней контактной группы были заслушаны доклады представителей СММ ОБСЕ и офицеров СЦКК...

Posted by Дарка Олифер on 24 ноября 2015 г.

Нагадаємо, сьогодні відбулася відеоконференція тристоронньої контактної групи, а також підгруп контактної групи.