ua en ru

Контактна група в Мінську може розглянути питання "паспортів" Л/ДНР

Контактна група в Мінську може розглянути питання "паспортів" Л/ДНР Фото: нардепи засудили визнання паспортів так званих ЛНР і ДНР

Українська сторона підніме в Мінську питання про скасування указу Путіна про визнання паспортів Л/ДНР

Учасники неформальної парламентської Мінської платформи провели зустріч з Євгеном Марчуком, представником України у підгрупі безпеки в Мінську. На зустрічі обговорювали роботу СММ ОБСЄ на Донбасі, виконання Мінських угод, а також питання визнання "паспортів" так званих "ЛНР" і "ДНР". Про це на своїй сторінці в Facebook написала нардеп Ірина Геращенко.

"У ході зустрічі ми обговорили роботу СММ ОБСЄ. Ми також засудили визнання Росією так званих документів ЛНР-ДНР, як це ускладнює Мінський процес", - повідомила Геращенко.

Народні депутати вважають, що українська сторона в Тристоронній контактній групі повинна поставити питання про скасування указу президента Росії Володимира Путіна про визнання "паспортів" самопроголошених "республік".

"Тільки українські документи повинні бути використані на території України". - додала Геращенко.

Нагадаємо, постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що Сполучені Штати Америки дотримуються спільної з Європейським союзом позиції про збереження санкцій проти Росії до припинення нею порушень міжнародного права і засуджують визнання Росією "паспортів", які незаконно видаються фактичної "владою" на окупованих частинах Донбасу.