ua en ru

Контактна група в Мінську підтверджує, що відвід озброєнь проходить згідно плану

Контактна група в Мінську підтверджує, що відвід озброєнь проходить згідно плану Фото: ДНР

Відвід озброєнь калібром менше 100мм йде згідно із затвердженим планом

В результаті відеоконференція підгрупи тристоронньої контактної групи з політичних питань врегулювання конфлікту на Донбасі, прийшли до висновку, що відвід озброєнь калібром менше 100 мм йде згідно із затвердженим планом. Про це на сторінці в Facebook написала прес-секретар представника України в контактній групі, другого президента України Леоніда Кучми Дар'я Оліфер.

Наголошується, були заслухані доповіді представників Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ і офіцерів із Спільного центру з контролю і координації сторін (СЦКК).

"За результатами отриманої інформації тристороння контактна група зробила наступні висновки і рекомендації:

1. Відвід озброєнь калібром менше 100мм йде згідно із затвердженим планом. З урахуванням важливості відведення цих знарядь, закликали прискорити цей процес.

2. У зв'язку з мають місце бути одиничними випадками порушень режиму припинення вогню з боку представників окремих районів Донецької та Луганської областей, звернулися до СММ ОБСЄ і СЦКК із закликом розслідувати ці факти і припинити їх.

3. Як і було заявлено раніше, закликали збільшити кількість спостерігачів СММ ОБСЄ, а також забезпечити їх відповідною технікою - дрона і камерами спостереження, і поставити це питання на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні 4 листопада, на зустрічі міністрів закордонних справ країн нормандської четвірки в Берліні 6 листопада.

4. Прискорити реалізацію мінських домовленостей про звільнення незаконно утримуваних осіб

5. Згідно з паризькими домовленостями закликали забезпечити допуск СММ ОБСЄ на територію окремих районів Донецької та Луганської областей і непідконтрольну Україні частина українсько-російського кордону.

6. Дали імпульс політичної підгрупи прискорити процес розгляду української концепції закону про місцеві вибори.

7.Взяли до відома заяву представника окремих районів Луганської області про допуск іноземного експерта з відновлення водопостачання в окремі райони Луганської області", - написала Оліфер.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що у Мінську розпочалася зустріч підгрупи з політичних питань.