ua en ru

Контактна група погодила відкриття автомобільного КПП в Луганській області

Контактна група погодила відкриття автомобільного КПП в Луганській області Фото: представник України в контактній групі Леонід Кучма

Пункт пропуску відкриють між Лисичанськом і Стахановим до середини лютого

На засіданні в Мінську тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі домовилася про відкриття автомобільного пункту пропуску в Луганській області. Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Учасники зустрічі домовилися, що до середини лютого буде відкрито автомобільний пункт пропуску в Луганській області (Лисичанськ - Золоте - Гірське - Первомайськ - Стаханов)", - повідомила Оліфер.

За її словами, також узгоджено питання розмінування для відновлення газопроводу на підконтрольній Україні частині Луганської області в селах Кримське і Трьохізбенка.

В Минске окончено заседание Трехсторонней контактной группы. Прекращение огня и отвод тяжелых вооружений остаётся ключ...

Опубликовано Даркой Олифер 27 января 2016 г.

За словами представника ОБСЄ в контактній групі Мартіна Сайдика, пункт для цивільного транспорту та гуманітарних вантажів відкриють 12 лютого до річниці мінських угод, передає Белта.

Нагадаємо, раніше мандат СММ ОБСЄ на прикордонних пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" продовжили на 3 місяці.