ua en ru

Консультації щодо призначення голови МОЗ ще тривають, - Гройсман

Консультації щодо призначення голови МОЗ ще тривають, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Прем’єр очікує на рішення коаліції

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів України чекає на рішення парламентської коаліції щодо призначення міністра охорони здоров'я і готовий призначити кандидата одразу після досягнення компромісу в цьому питанні. Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, відповідаючи на питання народного депутата щодо призначення кандидатури голови МОЗ, передає прес-служба Кабміну.

"Ми розпочали консультації, консультації тривають. Як тільки коаліція визначиться, я обов'язково виконаю свій обов'язок", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, перші ознаки невдоволення лікарів новим складом керівництва МОЗ проявилися ще восени 2016 року. Тоді Вільна профспілка медпрацівників України подала кілька позовів до Окружного адміністративного суду Києва проти Кабміну і МОЗ. Три з них стосувалися заступників міністра охорони здоров'я, а один був спрямований особисто проти Уляни Супрун.

У січні з'явилися судові позови лікарів з вимогами визнати незаконним перебування Супрун і її заступників на займаних посадах. Пізніше у Верховній Раді з'явився проект парламентської постанови про висловлення недовіри Супрун з подальшою відставкою.