ua en ru

Консультації з МВФ щодо питання антикорупційного суду триватимуть до ранку вівторка

Консультації з МВФ щодо питання антикорупційного суду триватимуть до ранку вівторка Фото: Руслан Князевич (УНІАН)

Князевич допустив, що парламент може почати розгляд законопроекту без рішення комітету

Питання громадської ради міжнародних експертів антикорупційного суду наразі не вирішено, а консультації стосовно способу надання та зняття права вето на недоброчесних кандидатів майбутнього антикорупційного суду триватимуть до ранку вівторка з представниками Міжнародного валютного фонду та Венеційської комісії. Про це заявив голова комітету Верховної ради з питань правової політики Руслан Князевич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на сьогодні ще тривають переговори про двох положеннях. Не вирішено до кінця питання так званого вето громадської Ради міжнародних експертів. Що стосується того, яким способом, консультації ще триватимуть. Сьогодні ввечері ще раз відбудуться консультації з МВФ. Я знаю, запросили колег з Венеціанської комісії долучитися", - підкреслив нардеп.

За його словами, якщо в результаті консультацій з МВФ і Венеціанської комісією не буде узгоджено питання про вето громадської ради експертів, парламент почне розгляд без рішення комітету.

"Думаю, ще ввечері і до ранку консультації будуть. Якщо завтра вранці ці консультації увінчаються позитивним успіхом, то ми зможемо прийняти рішення з цих питань. Якщо ні, то вже в процесі розгляду потрібно буде зібрати комітет для того, щоб узгодити ці речі і винести на розгляд сесійної зали", - заявив Князевич.

Нагадаємо, комітет ВР з питань правової політики і правосуддя в понеділок, 21 травня 2018 року, проводить позачергове засідання, на якому розглядає законопроект про Вищий антикорупційний суд.