ua en ru

Конституційний суд заборонив Кабміну скорочувати витрати на суди

Конституційний суд заборонив Кабміну скорочувати витрати на суди Фото: КС виходив з того, що Кабмін порушив принцип перерозподілу влади

Рішення Конституційного суду не може бути оскаржене

Конституційний суд України заборонив Кабінету міністрів України скорочувати витрати на суди і зарплати суддям. Про це у вівторок, 12 липня, повідомляє прес-служба КС України.

"Визнати таким, що не відповідає Конституції України (неконституційним), положення пункту 11 прикінцевих положень закону України "Про державний бюджет України на 2016 рік" від 25 грудня 2015 № 928-VIII в тій частині, яка передбачає, що норми і положення закону України "Про судоустрій і статус суддів" ... застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом міністрів України виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевих бюджетів та бюджету Фонду соціального страхування України", - йдеться в рішенні КС України


Також у рішенні суду визначається, що зазначене положення держбюджету-2016 "визнане неконституційним, втрачає чинність з дня ухвалення Конституційним судом України цього рішення".

Рішення Конституційного суду не може бути оскаржене.

Зазначимо, що Конституційний суд виходив у своєму рішенні з того, що повноваження уряду створювали колізію, тобто порушували принцип перерозподілу влади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зміни в Конституцію в частині судоустрою гарантують незалежність суддів.