ua en ru

Конституційний процес в Україні може бути організований у два етапи, - Ставнійчук

Виходячи з рекомендацій Венеціанської комісії та інших органів Ради Європи, майбутній конституційний процес в Україні може бути організований у два етапи. Про це у видання "Дзеркало тижня. Україна" пише радник Президента України, керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента (АП) України Марина Ставнійчук..

"... вже сьогодні, виходячи з рекомендацій Венеціанської комісії та інших органів Ради Європи, очевидно, що майбутній конституційний процес може бути організований у два етапи. Перший - пов'язаний з напрацюванням конституційних ініціатив якісного поліпшення реформи правосуддя та реформи правоохоронної сфери, проведення реформи місцевого самоврядування", - пише Ставнійчук.

Другий етап, на думку Ставнійчук, може бути орієнтований на комплексне оновлення Конституції України, утвердження якісно нової демократичної моделі політичної системи європейського зразка, дотримання стандартів, прав і свобод людини, народовладдя, гарантій їх реалізації, ефективного державного управління.