ua en ru

Конституційний процес в Україні має відбуватися на основі широкої публічної дискусії, - Ставнійчук

Конституційний процес в Україні має відбуватися на основі широкої публічної дискусії за участю громадянського суспільства. Про це в ході брифінгу повідомила радник Президента України Марина Ставнійчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Підхід, який сьогодні використовується до започаткування конституційного процессу, полягає у тому, що він має бути проведений на основі широкої, публічної, відкритої дискусії, яка дасть можливість провести діалог між Президентом, парламентом, між фаховим середовищем, представниками громадянського суспільства щодо основної системи політико-правових цінностей майбутнього основного закону, щодо змісту і сенсу внесення змін до Конституції України", - сказала Ставнійчук.

За її словами, Конституційна асамблея дасть можливість провести конструктивний і фаховий діалог щодо змін до Конституції України, адже до складу асамблеї увійдуть громадяни України, які мають відповідну фахову підготовку і досвід роботи в сфері державного будівництва і правотворчості, мають авторитет у суспільстві, оскільки, як правило, вони не є особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоуправління.

Нагадаємо, вчора Президент України Віктор Янукович підписав указ про концепцію формування Конституційної асамблеї.