ua en ru

Конституційна комісія сьогодні обговорить всі організаційні питання, - Гройсман

Конституційна комісія сьогодні обговорить всі організаційні питання, - Гройсман Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман

Конституційна комісія сьогодні має завершити розгляд організаційних питань і як можна швидше почати реальну роботу. Про це на засіданні комісії заявив її голова, голова Верховної Ради Володимир Гройсман, передає його прес-служба.

Гройсман зазначив, що головним завданням сьогоднішнього засідання є затвердження персонального складу робочих груп у складі комісії, які будуть працювати над конституційними змінами. Він нагадав, що на сьогодні вже створені три робочі групи за трьома головними напрямами - внесення змін в Основний закон в частині прав людини, судової реформи та децентралізації.

Члени комісії також повинні затвердити орієнтовний план-графік роботи комісії та затвердити її склад секретаріату, а також обговорити пропозиції по розробці змін до Конституції за напрямами роботи відповідних робочих груп.

Гройсман заявив про важливість якнайшвидшого опрацювання першого блоку змін щодо децентралізації влади, зазначивши, що після підготовки тексту відповідного законопроекту він повинен бути переданий Президентові України для внесення в Раду, яка має розглянути цей законопроект, направити до Конституційного Суду для отримання висновку та попередньо прийняти ще до кінця поточної сесії парламенту з тим, щоб восени, перед проведенням місцевих виборів, остаточно затвердити зміни до Основного закону.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розраховує на підготовку змін до Конституції в найкоротші терміни.